Na zelf meer dan 25 jaar de wielersport te hebben beoefend bleek mijn oudste zoon ook het wielerbloed in zich te hebben en begon op 7-jarige leeftijd ook met koersen.

Wat me meteen opviel toen ik mijn intrede deed als trainer in het jeugdwielerwereldje, was hoe moeilijk er aan fietsen en onderdelen te komen is voor deze kleinere renners. Ouders gaan vaak naar de fietsspecialist om de hoek, waar op zich niets mis mee is. Maar deze winkels zijn absoluut niet op de hoogte van wensen en vooral eisen aan een jeugdfiets. Heel vaak zag ik dan ook beginnende renners voorbij komen op veel te grote fietsen en op een verzet waar wij als volwassenen onze benen zelfs nog op breken.

Door mijn jarenlange ervaring als renner en de daaraan gekoppelde contacten met leveranciers van fietsmateriaal heb ik wel de weg naar dit materiaal gevonden. Ik heb in Het belgische merk Scatto een leverancier gevonden die een renner wel serieus neemt. Frames waarbij niet alleen naar de hoogte maar vooral ook naar lengte wordt gekeken. Heel vaak wordt gezegd dat een fiets past als je bij de trappers kunt, maar zo werkt het natuurlijk niet. Je moet er ook mee kunnen sturen....en goed ook !!

( dit jaar rijden maar liefst 3 ned. jeugdkampioenen op onze scatto fietsen )

Ik ben daarna mijn idee over fietsen en onderdelen verkopen uit gaan werken en ben tot de conclusie dat een standaard fiets in de winkel kopen heel vaak leidt tot teleurstelling en de daaropvolgende prijzige aanpassingen nog meer (aanpassen verzet, lengte stuurpen enz ..)

Wat ik u kan bieden: U zoekt een fiets en heeft hiervoor een budget vrijgemaakt. Samen met u gaan we naar de mogelijkheden kijken, met ondertussen in het oog houdend wat u mooi vindt. U kunt bij ons ieder onderdeel naar eigen wens krijgen.

Het resultaat: een fiets die veel goedkoper is als in de "winkel om de hoek". En die er precies uitziet zoals u het wilt. Daarnaast bieden wij u een uitgebreide nazorg. Zo zorgen we ervoor dat u of uw kind vele jaren probleemloos rijplezier heeft.

standaard fiets

zo kan het ook

 

Neem gerust contact met ons op of kom eens langs, koffie staat klaar.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel :0625422664